Zoek

Frisse witloofsla met mandarijn en appel

Wie zegt dat je in de herfst niet kan genieten van een fris slaatje? Witloof is de topper van de herfst. Is rauwe witloof soms wat te bitter voor jou? Deze combinatie met granny smith appel en mandarijntjes zorgt voor een mooi evenwicht. Je zal er weg van zijn!

Frisse Slaatjes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Slaolie

1
tl

honing

Citroensap

1

el mosterd

Peper en zout

2

 stronkjes witloof

2

mandarijn

1

granny smith appel

1
el

walnoten

1
el

rozijnen

Bereiding

  1. Snij het witloof en de appel met schil in dunne reepjes. Hussel de appelreepjes door het citroensap zodat ze niet bruin worden.
  2. Maak een vinaigrette met olie, mosterd, peper en zout.
  3. Meng de vinaigrette door het witloof en de appel en voeg er als laatste partjes mandarijn en rozijnen aan toe. Werk af met wat nootjes.

Twist

Speel met originaliteit door de noten te vervangen met pistachenoten.