Zoek
Wafels - Gauffres

Luchtige Brusselse wafels 

Wafels - Gauffres

Wat is nu weer het verschil tussen Brusselse en Luikse wafels? De Brusselse variant is luchtig en krokant, terwijl de Luikse een stuk dikker is. Stripheld Nero kiest aan het einde van elk avontuur steevast voor Brusselse wafels. Wat ons betreft zijn ze allebei heerlijk, maar in dit recept kiezen we voor de beroemdste soort van de twee. Haal de poedersuiker maar boven!

Zoete Zondes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

350
ml

melk

1
zakje

gist 

3

eieren

50
g

suiker

300
g

bloem

1
snuifje

zout

poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de melk en de suiker in een steelpannetje en meng er de gist en de eidooiers onder.  
  2. Zeef de bloem en voeg er geleidelijk het mengsel met de lauwe melk aan toe. Roer goed zodat je een glad deeg krijgt. 
  3. Klop de eiwitten schuimig en spatel ze langzaam door het beslag. 
  4. Voeg de maïsolie en een snuifje zout toe. 
  5. Verwarm het wafelijzer en smeer in met een beetje maïsolie. 
  6. Bak de Brusselse wafels goudbruin in 5 minuten. 
  7. Bestrooi ze met poedersuiker. 

Twist

Wil je extra smaakvolle wafels? Vervang de melk dan door amandelmelk en geef je wafels een milde, nootachtige smaak!
Amandelmelk - lait d'amande

Ook lekker