Zoek
Chimichurrimarinade - Marinade chimichurri

Pittige chimichurrimarinade 

Chimichurrimarinade - Marinade chimichurri

Deze pittige chimichurri komt recht uit Zuid-Amerika. In Argentinië en Uruguay krijg je deze smaakmaker standaard bij gegrild vlees. De kunst is om de ingrediënten niet al té fijn te malen en het vlees er een nachtje in te laten rusten. Het resultaat? Een heerlijk stukje vlees met een onvergetelijke smaak. Een topper voor steak, ribbetjes en barbecuevleesgerechten.

Echte Smaakmakers
meer dan 60 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

150
ml

Vandemoortele® Huile pour Multicooking

1
sjalot
1
halve

rode paprika

1
halve

groene paprika

2
teentje

knoflook

1

rode chilipeper

150
cl

witte wijnazijn

een handvol (verse) peterselie 

een handvol (verse) oregano 

zeezout & zwarte peper 

Bereiding

  1. Snij de sjalot en paprika in kleine blokjes. 
  2. Stamp de knoflook, peterselie, oregano en het chilipepertje fijn met een vijzel.  
  3. Meng de olie met de wijnazijn, sjalot, paprika’s, peterselie, knoflook, chilipeper en kruiden.  
  4. Laat het vlees een nachtje in de marinade trekken (zet weg in de koelkast).
  5. Haal het gemarineerde vlees uit de marinade en laat op kamertemperatuur komen alvorens je bijkruidt met peper en zout.
  6. Grill of barbecue het vlees volgens je voorkeur. Serveer op een warm bord en werk af met de chimichurrimarinade.

Twist

De marinade is ook heerlijk bij ribbetjes. Voeg er gewoon wat bruine suiker aan toe en laat een nacht marineren. Bak de ribbetjes daarna 30 minuten op 180°C in de oven. Vergeet niet om ze regelmatig te bedruipen met de marinade!
Bruine suiker - Sucre brun

Ook lekker