Zoek
Puree van zoete aardappelen - Purée de patates douces

Puree van zoete aardappel 

Puree van zoete aardappelen - Purée de patates douces

Aardappelpuree is in heel wat huishoudens een echte klassieker. Niet verwonderlijk als je weet dat bijna elke streek haar eigen traditionele volksvariant heeft, van stoemp tot tatjespap en stovers. In dit recept gaan we echter aan de slag met zoete aardappel of bataat. Deze groente is stiekem geen aardappel, maar een populair ingrediënt in de Surinaamse keuken. Eens klaargemaakt, leunt hij qua smaak en looks dichter aan bij die van een wortel, waardoor we in dit recept niet aan de slag gaan met nootmuskaat.

Side Dishes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

2
el

Vandemoortele® Multicookingolie

 

700
g

zoete aardappelen 

50
ml

volle melk

12
blaadje

salie 

2
el

bieslook 

2
tl

graanmosterd 

1
el

stroop 

peper en zout

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappelen gaar. 
  2. Snijd de salieblaadjes in reepjes. 
  3. Verhit de olie en fruit de salieblaadjes op laag vuurtje. 
  4. Verwarm ondertussen de melk met de stroop. 
  5. Pureer de zoete aardappelen en meng deze met de melk, de graanmosterd en de fijn gesneden bieslook en salieblaadjes. 
  6. Kruid af met peper en zout. 

Ook lekker