Zoek
Chips van rode biet - Chips de betterave rouge

Chips van rode bieten: beter dan uit de supermarkt!

Chips van rode biet - Chips de betterave rouge

Rode bieten zitten tjokvol gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. Een goede reden om ze wat vaker op het menu te zetten. Je kunt de groenten op verschillende manieren verwerken: zo kun je ze koken, in de oven klaarmaken en zelfs rauw eten. Maar je maakt er ook in geen tijd heerlijke healthy chips van. Wedden dat die een stuk lekkerder zijn dan de voorverpakte groentechips uit de supermarkt?

Fijne Krokantjes
15 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

rauwe rode bieten

2

takjes tijm

Grof zeezout

Bereiding

  1. Schil de rode bietjes en gebruik een mandoline of rasp om ze in flinterdunne plakjes te snijden. Omdat rode bieten hun kleur afgeven, kun je best handschoenen dragen. Zo voorkom je dat je handen verkleuren.
  2. Verhit de friteuse tot 175°C. Leg de chips een voor een in de frituurolie en bak ze krokant in beurten, zodat ze niet aan elkaar kleven.
  3. Rits ondertussen de blaadjes van de tijm.
  4. Laat de bietenchips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met de tijm en wat grof zeezout.

Twist

Helemaal verzot op de rode bietenchips? Voeg ze dan toe aan een slaatje voor extra crunch. En als je wat variatie wilt, kun je het recept ook proberen met knolselder.
Knolselder - Céleri-rave

Ook lekker