Zoek
Slaatje met aardbei -  Salade aux fraises

Slaatje met aardbei

Slaatje met aardbei -  Salade aux fraises

Eet je aardbeien alleen met poedersuiker? Dan wordt het hoog tijd dat je dit zomerse recept eens uittest. De truc is om het zoete van aardbeien uit te balanceren met een ander ingrediënt: romige kaas, frisse munt of een kruidige dressing. 

Frisse Slaatjes
20 minuten

Ingredients

Aantal personen 2

Vandemoortele® Vinaigrette Light Fijne Kruiden 

Vandemoortele® Arachideolie

4

aardbeien

100
g

kropsla of slaharten

100
g

tuinboontjes 

munt

2
sneetje

rozijnenbrood

2
sneetje

romige kaas

Bereiding

  1. Snij de aardbeien in kwartjes.    

  2. Was de kropsla of slaharten, en maak blaadje per blaadje los. 

  3. Gril de sneetjes rozijnenbrood en bestrijk met een laagje olie.   

  4. Neem twee borden en dresseer met sla en tuinboontjes. Vul aan met de aardbeien en werk af met het gegrilde rozijnenbrood en de  kaas.   

  5. Gebruik de  light  fijne  kruiden vinaigrette en de munt voor een frisse én lichte finishing touch.  

Twist

Mag je slaatje wat pittiger? Voeg dan wat blauwe kaas toe!
Blauwe kaas met aardbeien - Fromage bleu aux fraises

Ook lekker