Zoek
Zoete aardappelen -  Patates douces

Tempura van zoete aardappel

Zoete aardappelen -  Patates douces

Knapperig finger food is altijd een hit bij jong én oud. Tempura, een typisch Japans gerecht, kan je op veel verschillende manieren maken. Alles wat min of meer vast is, kan je een crunchy tempurajasje geven. Denk maar aan stukjes vlees, broccoli, asperge of… zoete aardappel.

Side Dishes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

200
g

bloem

260
ml

ijskoud spuitwater

Zout en peper 

1

grote aardappel

Verse kruiden

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel, spoel en snij in reepjes.
  2. Maak het tempurabeslag: doe wat ijsblokjes in een schaaltje en schenk er koud water bij. Voeg de bloem en een snuifje zout toe. Meng alles kort tot je een ijskoud en egaal papje krijgt.  
  3. Verhit de friteuse tot 175°C.  
  4. Dip de reepjes zoete aardappel een voor een in het beslag en bak ze goudbruin in de hete frituurolie. Doe dit in kleine hoeveelheden om te voorkomen dat de tempura aan elkaar gaat kleven. Haal telkens het mandje uit de frituurolie zodat het deeg er niet aan blijft kleven.
  5. Schik de tempura op een vel keukenpapier zodat de overtollige olie kan uitlekken.
  6. Serveer met een dipsausje.

Twist

En wat dacht je van deze knapperige scampi’s?
Tempura van scampi - Tempura de langoustines

Ook lekker